valentin napi recept ötletek vegánblog

Valentin napi vegán receptek

Valentin napi vegán receptek

A Valentin nap nem ünnep, de egy szép alkalom arra, hogy kifejezzük szeretetünket a párunk iránt. Ahogy Karácsonykor azt mondjuk, hogy nem csak akkor illik szeretni a másikat, ez február 14-re is igaz. De cserébe egy jó alkalom, hogy főzzünk és meglepjük néhány finomsággal a választottunkat. Íme néhány ötlet hozzá.

Kezdésnek ugorjunk az első randik legkínosabb részéhez, a csendhez. Ha elfogyna a randin minden téma, egy kis fun fact: Szent Bálint a szerelmesek mellett lelki betegek és az epilepsziások védőszentje is. Ha ez nem indítja be a beszélgetést, akkor semmi…

Na de gyorsan evezzünk is a bejegyzés valódi céljához és tervezzünk meg egy kellemes vegán Valentin napi menüsort. Segítségül hívtuk ehhez az általunk leírt, elkészített, kipróbált és fényképezett recepteket.

vegán cékla alma leves recept vegánblog
Vegán cékla alma krémleves

Előétel/leves

Mivel is indíthatnánk a szerelem nemzetközi napját, mint egy kellemes cékla levessel. A szerelmes szívünk a leves színében is megmutatkozik és tele van vitaminokkal. Extraként egy kis citrom varázsolja még különlegesebbé ezt a levest.

Ha magát a levest, mint ételt kevésbé érezzük a magunkénak, válasszuk a répatatár receptet, és egy pohár finom bor mellett kenjük meg a gluténmentes kenyerünket ezzel a finom kencével.

vegán hasselback legyező krumpli recept vegánblog
Hasselback legyező krumpli

Főétel

Be is ugrunk a étkezés közepébe, csupa olyan étellel, ami igazán látványos és szerelmes. Képzeljük el a szituációt, amikor 2-3 különböző krém között válogatva, (bbq szósz, guacamole, salsa) mártogatjuk a ropogós falatkáinkat és közben nevetünk, jókat beszélgetünk, vagy akár épp megnézünk egy romantikus filmet együtt a párunkkal.

Emellett szívesen ajánljuk a gombafasírtot, mint örök klasszikust, persze csak ha gombafanok vagyunk. Érdekes, hogy sok barátunk nem a gomba ízét kifogásolja, hanem az állagát, ezért nem eszik.

Természetesen különleges receptekkel is készültünk. Egyszerű tempeh-t készíteni nagyon könnyű feladat és lenyűgözően gyönyörű a tányéron, ahogy a fehér bab krémes szószban pedig igazán Instagram kompatibilis. Ne felejtsétek el használni a #veganblog hashtaget!

Személyes kedvencünk a legyező (hasselback) krumpli, amivel már biztosan sok-sok netes videóban találkoztatok – hiszen igazán látványos étel – így a vegán verizója sem maradhatott el. Kicsit pepecselős, de cserébe finom és ropogós végeredményt kapunk majd.

kel-ananász-narancs smoothie recept vegánblog
Ananász-narancs smoothie

Innivaló

Ahogy a régi talponállókban már korán reggel mondták: ne csak együnk, igyunk is. Tulajdonképpen mi is a kevertre gondolunk, de ezekben a verziókban sokkal több vitamin rejtőzik. Ajánljuk számotokra a smoothie receptjeinket: kelkáposzta/áfonya, szőlő/alma/bogyósgyümölcs vagy narancs/ananász/kelkáposzta verziókat.

Ha kicsit erősebb italra vágyunk egy finom smoothienál és  bornál, akkor készítsük el a házi baileys-t vagy a narancsos forralt bor-t. Levezetésnek ajánljuk egyik kedvencünket, a sütőtökös latte-t.

kesudiós panna cotta recept vegánblog
Kesudiós panna cotta

Desszert

Természetesen desszert ötletekkel is készültünk. A vegán túrógombócról és a hozzá passzoló vegán tejfölről még bemutató receptvideókat is készítettünk nektek. A panna cottaról pedig majd a közeljövőben forgatunk egy rövidfilmet. Mindegyik recept nagyon egyszerű és könnyű, így ha kevés idő áll rendelkezésünkre, akkor is jó választás.

valentin napi recept ötletek vegánblog

Összefoglalás

Legyen szó bármilyen ünnepről, évfordulóról vagy szülinapról a receptek között biztosan találsz majd olyat, amivel meglepheted szíved választottját, a siker pedig garantált!

Ha pedig megosztanád egy ötleted vagy kérdésed van a vegán életmóddal, receptekkel kapcsolatban, várunk Téged is a Vegán receptek – Vegán blog facebook csoport-ban. Naponta teszünk fel új, általunk már elkészített és kipróbált vegán recepteket. Minden receptnél arra törekszünk, hogy teljes értékű legyen, illetve olaj- és gluténmentes.

Sok mosolyt és még több boldog pillanatot kívánunk Valentin napra!

Facebook Twitter Google+

Kapcsolódó bejegyzés(ek)