Recept megosztása

Vegán hasselback (legyező) krumpli

Nagyon látványos, akár ünnepi fogás ez a legyező  (vagy hasselback, ki hogy ismeri) krumpli …és milyen finom. Istenien puha és ropogós egyszerre, nálunk hatalmas sikere volt.  Igaz, egy kicsit pepecselős, de higgyétek el megéri! Kitűnő dísze lehet az asztalnak. Biztosan sikert arattok vele.

4 személy
50 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra, készítsünk elő egy tűzálló tálat, ha van, olyat, aminek van fedele is
  • 2.egy kis tálban keverjük össze a tahinit, mustárt, fokhagymát, pirospaprikát, borsot, ha kell sót, és adjunk hozzá annyi vizet, hogy könnyen kenhető legyen (inkább hígabb egy picit, hogy jól be tudjon folyni majd minden hasadékba) – majd tegyük félre
  • 3.helyezzük vágódeszkára a krumplit, és vagdossuk be nagyon sűrűn (kb. 3mm-enként), de úgy, hogy ne vágjuk át teljesen, mert akkor szétesik (mi két fakanalat helyeztünk a két oldalára, így az megakadályozta, hogy átvágjuk)
  • 4.miután végeztünk a vagdosással, nyomkodjunk hagymaszeletek a hasadékokba - nem kell mindegyikbe, össze-vissza, ahogy adja magát
  • 5.helyezzük be őket a tűzálló tálba, majd alaposan locsoljuk meg a szószunkkal, szétfeszegetve, hogy mindenhova jusson a szószból
  • 6.helyezzük lefedve (akár alufóliával) a sütőbe 40-50 percig, majd mikor megpuhult, vegyük le a fedőt, és süssük még kb.10 percig, hogy aranybarnára süljön
  • 7.mi zöld levelekkel, és babsalátával tálaltuk

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Vegán hasselback (legyező) krumpli?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 8db közepes méretű, inkább hosszúkás krumpli jól megmosva, héjjal
  • 2-3 fej (lila)hagyma vékonyabb szeletekre vágva
  • 2-3 gerezd fokhagyma átpasszírozva vagy fokhagymapor
  • 1 evőkanál tahini
  • 1 evőkanál mustár
  • só, bors
  • negyed kiskanál (füstölt) pirospaprika