Recept megosztása

Legegyszerűbb tempeh elkészítése

A tempeh fermentált szójababból készül általában. (Már mungóbabból is láttam) Teljesértékű táplálék. Használható hús kiváltására. Lehet kisebb szeletekre, kockákra vágni, összemorzsolni. Különleges íze van, nyersen nem igazán finom, kifejezetten kesernyés, de elkészítve annál ínycsiklandóbb.

Mi most fűszeres, füstös pácban marináltuk, pároltuk, majd sütöttük, tehát három lépést egyben megoldottunk. Mindez kb.15 percet vett igénybe. Isteni finom lett.

4 személy
15 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.vágjuk szeletekre a tempeh-t (kb. 1 cm vastagra)
  • 2.készítsük el a pácot – egy tálban alaposan keverjük össze a hozzávalókat
  • 3.tegyük egy tapadásmentes serpenyő aljába egy rétegben a tempeh darabokat, majd öntsük rá a pácot úgy, hogy ellepje
  • 4.kezdjük el alacsony fokozaton melegíteni fedő alatt – hagy pácolódjon
  • 5.ha már forr, vegyük a legkisebb fokozatra, és párologtassuk el róla a folyadékot – így párolódik
  • 6.kb. 2 -3 percenként forgassuk meg a tempeh darabokat
  • 7.ahogy elpárolog a folyadék, elkezdenek szépen sülni, néha forgassuk meg őket
  • 8.addig süssük, míg szépen megbarnulnak

Hozzávalók

  • egy csomag tempeh
  • a páchoz 1 evőkanál (gluténmentes) szójaszósz (tamari)
  • 1 evőkanál folyékony füst
  • ¼ kiskanál füstölt paprika
  • ¼ kiskanál bors
  • 1 bögre (bögre = 2,3dl) meleg alaplé / zöldséglé /vízben felfőzött natúr ételízesítő vagy leveskocka

Hiányzik 1-2 alapanyag? Vedd meg az edenpremium.hu-n 15% kedvezménnyel, a veganblog15 kóddal!