Lecsó cukkinivel, tésztával

Friss, nyári lecsó újragondolva – cukkini, tészta és füstölt tofu egy edényben – alig van utána mosogatnivaló! 

Ha tombol a nyár, nincs is jobb, mint egy könnyed, frissítő fogás, ami tele van zöldséggel – és még a konyhában sem kell órákig ácsorogni! Ez a cukkinis lecsó nemcsak villámgyorsan elkészül, de egyetlen lábasban minden benne van, amitől laktató és finom: édes paprika, szaftos paradicsom, zsenge cukkini, füstös tofu és különleges, ázsiai rizstészta. Tökéletes hétköznapi ebéd vagy nyári vacsora, amikor valami egyszerű, de mégis különlegesre vágyunk. 

Elkészítés

  • 1.egy nagyobb lábasban kezdjük el kevés vízen, sóval párolni a hagymákat, cukkinit, paprikát fedő alatt - néha keverjük meg
  • 2.mikor félig megpuhult, adjuk hozzá a paradicsomot, azt is főzzük puhára
  • 3.adjuk hozzá a rizstésztát, öntsünk hozzá még egy kis vizet - kb. hogy épp ellepje
  • 4.mikor a tészta is megpuhult, adjuk hozzá a tofut is, melegítsük össze

Hozzávalók

  • 4 fej (lila)hagyma - apróra vágva
  • 4-5 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • 1 kg paprika - kicsumázva, felkockázva
  • 5 db nagyobb paradicsom - felkockázva
  • 2 közepes cukkini - felkockázva
  • 1-2 kiskanál pirospaprika, 1/2-1 kiskanál füstölt pirospaprika
  • só, bors
  • 200 g ázsiai barna rizstészta
  • 2 tömb füstölt tofu - kockákra vágva