Fahéjas szilvás sült zabkása

Egy szilvás finomságot hoztunk ma Nektek – igazán jól fog esni a hűvösebb, őszi napokon. Mikor sült, fahéj illat lengte be a lakást, alig vártuk, hogy elkészüljön. Lehet desszertként, sütiként fogyasztani, de kitűnő reggelire, sőt, vihető munkába /iskolába tízóraira, uzsonnára. 

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy kisebb sütőformát sütőpapírral (mi most kör alakú jénaiban sütöttük)
  • 2.egy tálban törjük össze a banánt teljesen pépesre egy villával
  • 3.adjunk hozzá minden hozzávalót, alaposan keverjük össze (feldarabolt szilvát, diót, mazsolát érdemes a végén beletenni)
  • 4.öntsük át az előkészített formába, süssük kb. 40-45 percig 180 fokon
  • 5.helyezzük át rácsra, hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük

Hozzávalók

  • 3 bögre (bögre=2,3 dl) (gluténmentes) zabpehely
  • 1 érett banán
  • 1 kiskanál fahéj
  • 1/8 kiskanál szerecsendió, gyömbér, kurkuma
  • 1 csipet só
  • 1/4 bögre mazsola - beáztatva, használat előtt lecsepegtetve
  • 1 kiskanál vanília kivonat
  • 1,5 bögre natúr növényi tej
  • 1 nagyobb marék dió - kisebb darabokra aprítva
  • 1 púpos bögre (10 kicsi) felnegyedelt friss szilva
  • édesíthető kevés vízzel leturmixolt datolyával (ez teljes értékű) / steviaval