Étrend adat(ok)
8 szelet
50 perc
50 perc
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy kisebb sütőformát sütőpapírral (mi most kör alakú jénaiban sütöttük)
- 2.egy tálban törjük össze a banánt teljesen pépesre egy villával
- 3.adjunk hozzá minden hozzávalót, alaposan keverjük össze (feldarabolt szilvát, diót, mazsolát érdemes a végén beletenni)
- 4.öntsük át az előkészített formába, süssük kb. 40-45 percig 180 fokon
- 5.helyezzük át rácsra, hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük
Hozzávalók
- 3 bögre (bögre=2,3 dl) (gluténmentes) zabpehely
- 1 érett banán
- 1 kiskanál fahéj
- 1/8 kiskanál szerecsendió, gyömbér, kurkuma
- 1 csipet só
- 1/4 bögre mazsola - beáztatva, használat előtt lecsepegtetve
- 1 kiskanál vanília kivonat
- 1,5 bögre natúr növényi tej
- 1 nagyobb marék dió - kisebb darabokra aprítva
- 1 púpos bögre (10 kicsi) felnegyedelt friss szilva
- édesíthető kevés vízzel leturmixolt datolyával (ez teljes értékű) / steviaval

