Étrend adat(ok)
14 db palacsinta
30 perc
30 perc
Elkészítés
- 1.keverjük csomómentesre a palacsinta tésztát, fokozatosan adagoljuk hozzá a vizet - akár turmixolhatjuk is
- 2.forrósítsuk fel a palacsintasütőt
- 3.merjünk bele kb. 1 dl palacsintatésztát, óvatosan mozgatva a palacsintasütőt, oszlassuk el benne egyenletesen a tésztát
- 4.mikor már pöndörödik fel a széle, fordíthatjuk is - süssük világosra, ha tekerhető palacsintákat szeretnénk
- 5.süssük meg a másik felét is
- 6.TIPP: a tészta az idő múlásával sűrűsödik, ilyenkor bátran adjunk hozzá 1/2 - 1 dl vizet, keverjük át, és süthetjük is tovább
Hozzávalók
- 150 g (gluténmentes) zabpehelyliszt
- 150 g hajdinaliszt
- 8 dl víz
- 1 csipet só
- pici édesítő - mi vaníliás steviát használtunk - el is hagyható

