Zabos-hajdinás palacsinta

Sokaknak okoz gondot a gluténmentes palacsinta sütése. Miskolczi Andival készítettük ezt a zabpelyhes-hajdinás verziót. Tényleg szuper állaga lett, tekerhető, nem szakad. A titka, hogy ne süssük túl. A hajdina íze egyáltalán nem érződik, bátran álljatok neki.

 

 

 

Elkészítés

  • 1.keverjük csomómentesre a palacsinta tésztát, fokozatosan adagoljuk hozzá a vizet - akár turmixolhatjuk is
  • 2.forrósítsuk fel a palacsintasütőt
  • 3.merjünk bele kb. 1 dl palacsintatésztát, óvatosan mozgatva a palacsintasütőt, oszlassuk el benne egyenletesen a tésztát
  • 4.mikor már pöndörödik fel a széle, fordíthatjuk is - süssük világosra, ha tekerhető palacsintákat szeretnénk
  • 5.süssük meg a másik felét is
  • 6.TIPP: a tészta az idő múlásával sűrűsödik, ilyenkor bátran adjunk hozzá 1/2 - 1 dl vizet, keverjük át, és süthetjük is tovább

Hozzávalók

  • 150 g (gluténmentes) zabpehelyliszt
  • 150 g hajdinaliszt
  • 8 dl víz
  • 1 csipet só
  • pici édesítő - mi vaníliás steviát használtunk - el is hagyható