Étrend adat(ok)
20 db
60 perc
60 perc
Elkészítés
- 1.turmixoljuk le a puha datolyát (ha kell, áztassuk be előtte) annyi vízzel, amennyivel elviszi a turmixgép
- 2.reszeljük le nagylyukú reszelőn a felengedett gesztenyemasszát
- 3.dolgozzuk össze kézzel a zabpehelyliszttel, dióval, reszelt narancshéjjal, narancslével, datolyapasztával, vaníliával, rumaromával, édesítővel
- 4.tegyük hűtőbe 30-40 percre a masszánkat - keményebb lesz az állaga
- 5.enyhén benedvesített kézzel formázzunk belőle golyókat - nekünk 20 db lett
- 6.gőz felett olvasszuk meg a csokoládét, mártsuk bele a golyók egyik felét
- 7.díszítsük apróra vágott pisztáciával, goji bogyóval, kókuszreszelékkel
Hozzávalók
- 1 tömb 100%-os gesztenyemassza - kiolvasztva
- 100 g (gluténmentes) zabpehelyliszt
- 85 g darált dió
- 1/2 narancs reszelt héja + leve
- 200 g datolyából datolyapaszta
- vanília kivonat + édesítő (mi vaníliás steviát használtunk)
- 2-3 kiskanál rumaroma
- Díszítéshez:
- 1,5 tábla vegán étcsokoládé
- aprított pisztácia, goji bogyó, kókuszreszelék

