Mennyei gesztenye golyók

Ezek a gesztenyegolyók a tökéletes választás, ha valami édesre vágysz anélkül, hogy be kellene kapcsolnod a sütőt. Miskolczi Andival készítettük őket. 

Igazi jolly joker desszert!

 * Nyári sláger: Felejtsd el a forró sütőt a kánikulában! Ezek a golyók pillanatok alatt elkészülnek, és nem igényelnek sütést, így a konyhád sem melegszik fel.

 * Egyszerű alapanyagok: Nem kell különleges boltokat felkutatnod, hiszen az elkészítéshez szükséges hozzávalók szinte minden konyhában megtalálhatók, vagy könnyen beszerezhetők. A 100%-os gesztenyemassza, zabpehelyliszt, dió, datolya, narancs és egy kis rumaroma garantálja a gazdag ízvilágot.

 * Ünnepi elegancia karácsonyra: Bár nyáron is remekül esnek, a gesztenye és a narancs ízvilága tökéletesen illik a karácsonyi időszakhoz is. Egy kis olvasztott vegán étcsokoládéval, aprított pisztáciával, goji bogyóval vagy kókuszreszelékkel díszítve máris ünnepi desszertet varázsolhatsz az asztalra. 

Ez a recept nemcsak finom, hanem  minden étkezési preferenciának megfelel, legyen szó gluténmentes, olajmentes, szójamentes, vagy vegán étrendről. Ráadásul elkészítése mindössze 60 percet vesz igénybe!

Elkészítés

  • 1.turmixoljuk le a puha datolyát (ha kell, áztassuk be előtte) annyi vízzel, amennyivel elviszi a turmixgép
  • 2.reszeljük le nagylyukú reszelőn a felengedett gesztenyemasszát
  • 3.dolgozzuk össze kézzel a zabpehelyliszttel, dióval, reszelt narancshéjjal, narancslével, datolyapasztával, vaníliával, rumaromával, édesítővel
  • 4.tegyük hűtőbe 30-40 percre a masszánkat - keményebb lesz az állaga
  • 5.enyhén benedvesített kézzel formázzunk belőle golyókat - nekünk 20 db lett
  • 6.gőz felett olvasszuk meg a csokoládét, mártsuk bele a golyók egyik felét
  • 7.díszítsük apróra vágott pisztáciával, goji bogyóval, kókuszreszelékkel

Hozzávalók

  • 1 tömb 100%-os gesztenyemassza - kiolvasztva
  • 100 g (gluténmentes) zabpehelyliszt
  • 85 g darált dió
  • 1/2 narancs reszelt héja + leve
  • 200 g datolyából datolyapaszta
  • vanília kivonat + édesítő (mi vaníliás steviát használtunk)
  • 2-3 kiskanál rumaroma
  • Díszítéshez:
  • 1,5 tábla vegán étcsokoládé
  • aprított pisztácia, goji bogyó, kókuszreszelék