Recept megosztása

Fehér bab krémes szószban

Ez a szószos, fehér bab nagyon jól illett a fekete rizshez. (Bevalljuk, előbb volt meg a kompozíció képe a fejünkben, mint maga a recept) Isteni krémes lett, és szuper finom. Ha van készen főtt babunk, pillanatok alatt el is készül. Nálunk hatalmas sikert aratott.

4 személy
15 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.kevés vízen/ olajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát, majd a fokhagymát
  • 2.öntsük rá a lecsepegtetett babot, mikor már meleg, szórjuk rá a zabpehelylisztet, és süssük egy percig
  • 3.öntsük rá a növényi tejet, a vizet és keverjük el csomómentesre
  • 4.tegyük hozzá a miso-pasztát, tahinit, mustárt -ezeket egy pici vízzel egy kis tálkában érdemes összekeverni, hogy könnyebben elkeveredjenek
  • 5.fűszerezzük, szórjuk bele a sörélesztőpelyhet, majd forraljuk fel
  • 6.takarékon főzzük 5-10 percig
  • 7.mi fekete rizzsel tálaltuk, de mást is választhatunk

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Fehér bab krémes szószban?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 3 bögre főtt fehér bab - ha konzerv, leöblítve, lecsepegtetve – természetesen más babból is működik
  • 1 fej (lila)hagyma apróra vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma átpasszírozva
  • 4 evőkanál (gluténmentes) zabpehelyliszt
  • 4 dl natúr növényi tej
  • 1dl víz
  • 1 evőkanál miso-paszta
  • 1 kiskanál tahini
  • 3 evőkanál sörélesztőpehely
  • 1-2 evőkanál mustár
  • ízlés szerint folyékony füst – el is hagyható
  • só, (fehér)bors