Recept megosztása

Cékla-alma leves

Mi a céklát nagyon szeretjük. Egy isteni finom krémlevest készítettünk belőle.  Valami eszméletlenül jól áll a citromos íz a céklának. Mindenképp próbáljátok ki. Ezt az egész család elégedetten kanalazta.

4 személy
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.egy kis vízen/olajon (vízen teljes értékű) dinszteljük meg a hagymát, majd a fokhagymát
  • 2.tegyük hozzá az almát, kicsit azt is süssük/pároljuk át, majd tegyük hozzá a gyömbért és a céklát is, majd öntsük fel a vízzel
  • 3.főzzük puhára az almát a céklával
  • 4.tegyük hozzá a citromlevet – ezt kanalanként, nehogy túl citromos legyen, citromhéjat (esetleg egy picit tegyünk félre díszítésre), fűszerezzük
  • 5.botmixerrel dolgozzuk el simára
  • 6.tálalhatjuk reszelt citromhéjjal, petrezselyemzölddel
  • 7.mi a főtt céklából kivágtunk egy vastagabb szeletet, és sütemény-kiszúróval szívet vágtunk ki belőle

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Cékla-alma leves?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 nagy fej lilahagyma felkockázva
  • 3-4 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 2 db alma kimagozva, felkockázva
  • fél (bio) citrom leve és héja
  • 2cm-es db friss gyömbér lereszelve
  • só, bors
  • kb. 500g főtt vagy sütőben sült cékla, meghámozva, felkockázva – kb. 4-5 db kisebb 5 bögre víz (bögre =2,3dl)
  • 4-5 bögre (bögre=2,3dl) víz