Recept megosztása

Kesudiós panna cotta

Sokak nagy kedvence a panna cotta, ezért mi is elkészítettük. Ez most egy kesudiós változat. Kóstoltattuk nem vegán barátunkkal, és igazán elégedett volt a végeredménnyel. Bátran próbáljátok ki Ti is. Egyszerűen, gyorsan elkészül.

4 személy
30 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.készítsünk elő 4 kis tálat, és öblítsük ki vízzel vagy kenjük ki növényi olajjal (mi vízzel csináltuk, és működött)
  • 2.helyezzük a leszűrt kesudiót a turmixgépbe/blenderbe a 3dl vízzel, és a sóval és járassuk magas fordulaton kb. 2 percig, míg teljesen krémes lesz,és nem szemcsés - majd öntsük át egy kisebb edénybe
  • 3.közepes fokozaton kezdjük el melegíteni a kesudiós turmixunkat az édesítővel, és a vaníliával, és kevergessük folyamatosan, míg fel nem forr
  • 4.egy kis pohárban/ tálkában keverjük össze a negyed bögre forró vizet a teáskanál agar-agarral teljesen simára
  • 5.öntsük a felforralt kesus krémünkhöz, és egy habverővel jól dolgozzuk össze, forraljuk fel, és kb. 3 percig folyamatosan kevergetve főzzük – míg láthatóan elkezd besűrűsödni
  • 6.gyorsan töltsük négyfelé az előkészített kis tálakba, simítsuk el a tetejüket
  • 7.helyezzük hűtőbe legalább 30 percre – vagy amíg fogyasztjuk
  • 8.tálalás előtt óvatosan mozgassuk meg a széleknél akár egy késsel körbe, majd borítsuk egy tányérra, és díszítsük friss gyümölcsökkel, dzsemmel, stb.

Hozzávalók

  • ¾ bögre (bögre=2,3dl) (kb. 10dkg) nyers, natúr kesudió - beáztatva forró vízbe pár órára vagy akár éjszakára, majd leszűrve
  • 3dl víz
  • csipet só
  • 1/4 bögre (50g) eritrit vagy édesítő –amit használsz- arányosan
  • 1 kiskanál vanília kivonat
  • negyed bögre forró víz (kb. 60ml)
  • 1 teáskanál agar agar (ez a vegán zselatin)

Hiányzik 1-2 alapanyag? Vedd meg az edenpremium.hu-n 15% kedvezménnyel, a veganblog15 kóddal!