Recept megosztása

Vegán tejföl

Akinek hiányzik hagyományos tejföl íze, és kerüli a boltban kapható vegán változatát, feltétlenül próbálja ki ezt! Mi komolyan meglepődtünk, hogy mennyire hasonlít az íze a tejből készült változatéra. Igazán csak a kesu áztatása vesz igénybe néhány órát, az elkészítés 5 perc alatt megvan. Kb. 1 hétig eláll hűtőben. Ez a recept gluténmentes és teljes értékű.

 

4 személy
15 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon 2 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.tegyük magasfordulatszámos turmixgépbe /blenderbe a kesudiót a vízzel, és a többi hozzávalóval
  • 2.járassuk addig, míg krémszerű nem lesz a masszánk – ha szükséges, néha szedjük le az oldaláról a felragadt darabkákat
  • 3.öntsük át egy zárható üvegbe ( kb. 500ml lesz)
  • 4.pár óráig mindenképp hűtsük – kicsit sűrűsödni is fog

Hozzávalók

  • másfél bögre (bögre =2,3dl) nyers, natúr (előre beáztatott, majd leszűrt) kesudió
  • 180ml víz
  • egy kiskanál frissen facsart citromlé
  • 2 teáskanál almaecet /rizsecet
  • csipet só

Mi Szafinál vásárolunk: Diétás termékek webshop Igényeld te is örökös VIP kártyádat, részletek itt