Recept megosztása

Vegán házi bailey’s

Nekünk az egyik kedvenc italunk volt a Bailey’s, és igen fájó pont volt, hogy ugyan van vegán változata, de iszonyatosan drága. Ezért elkezdtünk itthon kísérletezni, hogy az ünnepek alkalmával tudjuk magunkat kényeztetni. Valami szuper jóra sikerült, ugyanolyan krémes, édesen selymes lett, csak sokkal egészségesebb – ha nem lenne benne alkohol, még teljesértékűnek is nevezhetnénk. Gluténmentes, cukormentes, és ráadásul nagyon egyszerűen elkészíthető.

4 személy
15 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.helyezzük turmixgépbe a datolyákat, öntsünk hozzá a növényi tejből annyit, hogy ellepje – kb. 2dl
  • 2.turmixoljuk addig, míg teljesen egynemű, sima lesz
  • 3.tegyük hozzá a többi hozzávalót, és a maradék növényi tejet, és dolgozzuk össze a turmixgéppel
  • 4.töltsük egy üvegbe, és helyezzük hűtőbe pár órára – másnap még finomabb, ha ki tudjuk várni

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Vegán házi bailey’s?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 150 ml skót whiskey
  • 1 dl kávé
  • 1 kiskanál vanília kivonat
  • 8 dl mandula tej
  • 10-12 db kimagozott datolya