Recept megosztása

Party falatok + salsa készítése

Nagyon látványos kis falatkákat készítettünk. Ráadásul, nemcsak szépek, de finomak is. És mivel a nagyon alacsony kalóriájú uborkára vannak megtálalva a mártogatni való krémek, még a diétázó vendégeink is nagyon elégedettek lesznek. Bármilyen kencével, salátával megtölthetőek, mi a következőket használtuk.

4 személy
50 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon 2 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.készítsük elő a mártogatósokat, salátákat (nem gond, ha nagyobb adagot készítünk, kis tálakban kitehetjük az asztalra feldarabolt zöldségekkel, tortilla chipsszel)
  • 2.készítsük el a salsát: keverjük össze a hozzávalókat, ízesítsük sóval, citromlével
  • 3.vájjunk kis mélyedést az uborka-karikákba – kis tányérként fognak így működni – a kieső uborkadarabokat nyugodtan tegyük hozzá a salsánkhoz
  • 4.kanalazzunk rájuk az előkészített krémekből, salátákból
  • 5.helyezzük egy nagy tálra őket, és már kínálhatjuk is

Hozzávalók

  • egy-két db kígyóuborka másfél centis karikákra vágva
  • egy kis adag cékla-humusz (link: céklahumusz)
  • egy kis adag tofuból készült "tojáskrém"
  • egy kis adag avokádókrém vagy guacamole
  • egy kis adag salsa

Hozzávalók - salsa

  • 2 db paradicsom kimagozva, nagyon apró kockákra vágva
  • kis darab kígyóuborka nagyon apró kockákra vágva
  • kis fej (lila)hagyma nagyon apróra vágva
  • egy evőkanál frissen facsart citromlé
  • <a href="https://veganblog.hu/recept/egyszeru-avokadokrem/">avokádókrém</a> vagy <a href="https://veganblog.hu/recept/guacamole/">guacamole</a>