Vegán tojáskrém

Meglepően tojásos ízű tofukrémet csináltunk. Suliba, munkába jó megoldás szendvicsekbe ez a „tojáskrém”. Ha azt szeretnénk, hogy ne áztassa el a kenyerünket, tegyük saláta levelek közé a krémet, vagy vigyük külön kis dobozban. Használjunk házi, olajmentes majonézt, hogy teljesértékű legyen. (lásd kölesmajonéz, babmajonéz)

4 személy
15 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.mindent keverjünk össze egy tálban
  • 2.helyezzük hűtőbe pár órára, hogy összeérjenek az ízek

Hozzávalók

  • 2 kis tömb (2* 180g) natúr tofu villával összetörve vagy kis darabokra vágva – ahogy szereted
  • ½ kiskanál fekete só – hogy tojásos íze, illata legyen
  • 6 evőkanál vegán majonéz – bolti vagy házi készítésű
  • 2 evőkanál mustár
  • só, bors
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely – hogy krémesebb, ízesebb legyen
  • ¼ kiskanál kurkuma – hogy szép színe legyen
  • fél lilahagyma/2 szál újhagyma/5 cm-es darab póréhagyma nagyon apróra vágva