Vegán majonéz babból

Sokan keresnek olyan majonézt, melyben nincs sem olaj, sem szója/tofu, sem egyéb adalékanyag. Nekik szeretnénk ma kedvezni – meg mindenkinek, aki szereti a majonézt.
Ez a babból készült változat pillanatok alatt elkészül, és meglepően hasonlít az eredetihez! Vigyázat, finom!
Használható salátákhoz, szendvicsekre, tésztákhoz, bármihez, amihez majonézt használnál.
Pár napig jól lezárt dobozban eláll a hűtőben. Próbáljátok ki bátran!

4 személy
15 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.késes aprítóban (vagy botmixerrel) dolgozzuk krémesre először a magokat
  • 2.adjuk hozzá a lecsöpögtetett babot, növényi tejet, mustárt, citromlevet, ecetet, sót, borsot, édesítőt amit használunk, majd dolgozzuk el simára
  • 3.igazítsuk ízlésünk szerint a fűszerezésén
  • 4.helyezzük hűtőbe, hűtsük le

Hozzávalók

  • 1 konzerv fehér bab vagy 1,5 bögre főtt fehér bab (bögre=2,3dl) leöblítve, lecsöpögtetve
  • 2/3 bögre -160ml növényi tej – mi mandulatejet használtunk
  • 1/3 bögre napraforgómag
  • ½ evőkanál citromlé
  • 1-2 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál borecet/rizsecet
  • fél teáskanál só
  • pici bors
  • ízlés szerint picit lehet édesíteni
  • pici fekete só - a tojásos ízért