szilveszteri vegán ételek receptek veganblog

Szilveszteri vegán receptek

Szilveszteri vegán receptek

Az év utolsó napját hagyományosan az egész világban mindenhol ünnepségekkel, bulikkal, koncertekkel zárják. A régi hagyományokból új modern verziók alakultak, de a szimbólumok továbbra is megmaradtak a közéletben. Ma már ritkábban űzzük el az ártó szellemeket kereplőkkel, ostorokkal, inkább a nagyszabású bulik, társasági összejövetelek nagyon népszerűek. Ha barátokkal, családdal várjátok az új év(tizedet), ez a cikk nektek is hasznos lesz.

A legtöbb hagyományos vagy épp babonás étel valamilyen állathoz kapcsolódik. Nem szabad halat, szárnyast enni, csak épp sok-sok lencsét és babot. Milyen érdekes, ugye? A megújulás, az új év, a tiszta lap egy vegánnak akár egy átlagos napja is lehetne.

Na de minket, vegánokat sem kell félteni egy kis bulitól, (főleg) ha épp szilveszterről van szó! Természetesen ilyenkor is olyan finomságok kerülnek az asztalra és a pohárba, ami egészségesek, táplálók. Ebben a bejegyzésben egy vegán szilveszteri estéhez hozunk nektek ötleteket.

 

holland mustárleves recept vegánblog
Holland mustárleves

Szilveszteri vegán levesek

Az év utolsó napja nem az esti bulival indul, így szeretünk már ebédre is valami különlegessel készülni. Idén a választásunk a holland mustárlevesre esett, ami annyira különleges és annyira finom, hogy teljesen függők lettünk ettől a recepttől. A magyaros konyhához viszonyítva érdekesen hangozhat, de ez inkább az előnye, mint a hátránya.

Persze segítünk más alternatívával, ha nektek annyira nem jött volna be ez az ízvilág. Szintén nagy kedvencünk a babos savanyúkáposztaleves, ami így télen nagyszerű vitaminforrásként szolgál.

 

vegan lencsés tésztasaláta recept vegánblog
Vegán lencsés tésztasaláta

Hangolódjunk az estére

Ha kellemesen elteltünk a levestől, ideje elkészíteni a nap további vegán ételeit is. A mi menüsorunk a lencsesaláta mellett party falatokból, ropogtatni valókból és különböző mártogatósokból áll.

A lencsesalátát idén lencsés tésztasalátává fejlesztettük, így szinte főétel lett belőle és nagyon tápláló lett. A másik nagy kedvencünk az asztalon a töltött gombafejek, amik nagyon látványos és persze nagyon finom ételek.

 

vegán party ételek recept vegánblog
Partyfalatkák

Ropogósok, mártogatósok

Miután megvacsoráztunk és töltöttünk egy pohár pezsgőt szívesen ülünk le a családdal és a barátokkal egy jó kis társasjátékot játszani. Persze ilyenkor újratöltődnek a poharak és kerül egy kis ropogtatnivaló is a kezünkbe. A szezámmagos kréker mindig jó választás, ahogy az olajmentes popcorn és a tortilla is.

Na de mibe mártogassuk? Több ötletünk és receptünk is van megoldásként! Nagyszerű döntés a kesutejföl vagy a vegán majonéz, ahogy a céklahumusz és a tojáskrém és a guacamole is.

Salsát is készíthetünk, ha fokoznánk az élvezeteket. Bár külön nincs (még) fent a recept, de ide leírjuk hogyan szoktuk készíteni.

Kimagozunk 5-6 db nagyobb paradicsomot és apróra vágjuk, fél kígyó uborkát pedig felkockázunk. Egy fej lila hagymát szintén apróra vágunk, meglocsoljuk citromlével és megszórjuk sóval, borssal.

 

vegán duplacsokis csicseriborsó brownie recept vegánblog
Vegán duplacsokis csicseriborsó brownie

A desszertnek is jut hely

Desszertnek egyik kedvencünket, a duplacsokis csicseriborsós browniet készítjük el, de ilyenkor is zseniális választás a tofus gyümölcskrém vagy a snickers pohárdesszert is.

Mit hoz(hat) 2020?

A Vegánblog csapata 2020-ban tovább folytatja a néhány hónapja megkezdett tevékenységét.

Egyre több finom és kipróbált vegán receptet olvashattok majd tőlünk, ahogy az érdekes bejegyzésekből is egyre többet találtok majd meg az oldalon. Készülünk még sok-sok meglepetéssel, így érdemes majd követni a Vegánblog facebook oldal és a facebook csoport történéseit is.

Minden kedves olvasónknak sikerekben gazdag boldog új évet kívánunk!

 

Facebook Twitter Google+

Kapcsolódó bejegyzés(ek)