Cékla humusz

Szereted a hummuszt, de puffadsz tőle? Vagy csak vágysz valami új ízre? Próbáld ki céklából! Isteni finom, és tele van vassal!

Elkészíthető előfőzött céklából is, ha még gyorsítani szeretnéd a folyamatokat.

4 személy
15 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.ha nem főtt céklát használunk: alaposan mossuk meg a céklákat, és héjastul süssük meg őket a sütőben alufóliába csomagolva, vagy fedett edényben 180 fokon 50-60 perc alatt
  • 2.ha elkészült, hámozzuk meg őket – könnyen lehúzható a héjuk
  • 3.vágjuk fel nagyobb darabokra
  • 4.helyezzük a késes aprítóba a többi hozzávalóval együtt, és addig aprítsuk, míg sima, krémes állagot kapunk
  • 5.fűszerezzük még ízlésünk szerint – tehetünk hozzá köményt, római köményt, vagy amit szeretünk
  • 6.helyezzük egy pár órára hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek

Hozzávalók

  • 2-3 fej közepes nagyságú (főtt) cékla
  • 1-1,5 evőkanál tahini (szezámmagkrém)
  • 1 evőkanál (friss) citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma meghámozva
  • pici bors