Recept megosztása

Vegán dupla csokis csicseriborsó brownie

Ezt a lisztmentes dupla csokis browniet sem kellett már este elcsomagolni, az utolsó morzsáig elfogyott. Nagyon gyorsan, egyszerűen elkészíthető, csak egy késes aprító kell hozzá. Nagyon csokis, nagyon jó állagú, kicsit krémes belül. Vigyázz, ha nem figyelsz, nem marad.

4 személy
50 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy kisebb sütőformát (kb. 20cm*20cm)
  • 2.késes aprítóban dolgozzuk össze a hozzávalókat a csokidarabok kivételével
  • 3.végül keverjük hozzá a csokidarabokat is, és simítsuk bele a sütőformába
  • 4.süssük 15 percig
  • 5.majd vegyük ki a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni – másnapra lesz a legideálisabb az íze, állaga

Hozzávalók

  • 1 konzerv főtt csicseriborsó leöblítve lecsepegtetve vagy 1,5 bögre főtt csicseriborsó lecsepegtetve (bögre=2,3dl)
  • 1/3 bögre mandulaliszt
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 6 evőkanál növényi tej
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1 kiskanál vaníliakivonat
  • ¼ kiskanál szódabikarbóna
  • ¼ kiskanál só
  • ½ bögre eritrit / 8-10 szem datolya leturmixolva a növényi tejjel
  • 50g vegán étcsokoládé apróra vágva
  • egy banán
  • pár csepp citromlé