Recept megosztása

Lencsés tésztasaláta

Nem várt sikere volt nálunk ennek a tésztasalátának a baráti körünkben. Ugyan nem vegánokat vendégeltünk meg vele, de mind elfogyott, és nagyon sok dicséretet kaptunk, hogy milyen finom. Érdemes kipróbálni ezt a salátát. Egy igazi íz-kavalkád, és még laktató is. Készítsétek el Ti is!

4 személy
50 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.egy nagyobb tálban keverjük össze a főtt tésztát, a kockára vágott hagymát, csemegeuborkát, paradicsomot, a füstös ízű padlizsánkockákat, almát – majd lefedve tegyük hűtőbe pár órára, hogy minden alapanyag lehűlhessen, és összeérhessen az ízek
  • 2.egy másik tálban készítsük el hozzá az öntetet: keverjük össze a növényi tejfölt, majonézt, mustárt, almaecetet, borsot, sót, fokhagymaport – ízesítsük ízlés szerint – ezt is tegyük lefedve hűtőben
  • 3.csak tálaláskor tegyünk rá a szószból, hogy ne szippantsa be teljesen a tészta

Hozzávalók

  • egy csomag főtt (400-500g) (gluténmentes) tészta – mi orsót használtunk
  • egy nagy konzerv lencse lemosva, lecsepegtetve vagy 3 bögre (bögre =2,3dl) főtt lencse
  • 1 közepes fej lilahagyma apróra vágva
  • 4 db csemege uborka apróra vágva
  • 3 db nagyobb paradicsom kisebb kockákra vágva
  • 1 db kisebb alma kisebb kockákra vágva
  • 1 db kisebb, apróra vágott (meghámozott) padlizsán egy éjszakán át sóval, folyékonyfüsttel pácolva, majd megsütve olajon/ vízen+kiskanál tahinin
  • 1 adag vegán tartár-mártás