RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
- 2.turmixoljuk le a banánokat a növényi tejjel
- 3.majd adjuk hozzá a zabpelyhet, édesítőt, turmixoljuk össze, reszeljük hozzá a citromot, keverjük el
- 4.sütőpapírral béleljünk ki egy nagyobb formát, kb. 2 cm vastagon simítsuk el benne a tésztát
- 5.süssük 180 fokon kb 20 percig - maradjon puhább - de aki sültebben szereti, benn hagyhatja még 5-10 percig
- 6.tegyük rácsra, hűtsük ki
- 7.közben készítsük el a mákkrémet: főzzük össze a mákot a növényi tejjel, vaniliával, kicsit hagyjuk kihűlni, keverjük hozzá a datolyapasztát, az útifűmaghéjlisztet, reszeljük bele a citromhéjat, csavarjuk bele a citromlevet, alaposan keverjük össze, és hagyjuk állni legalább egy fél órát hűtőben - jól össze fog állni a krémünk
- 8.oszlassuk el egyenletesen a mákos krémet a zabos alap tetején kanállal
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- Alaphoz:
- 4 db közepes, jó érett banán
- 1 bögre (bögre=2,3 dl) növényi tej
- 1,5 bögre (gluténmentes) zabpehely
- 1 citrom reszelt héja
- 1 nagy marék mazsola
- édesítő, ha kell - mi most 1 evőkanál négyszeres cukorhelyettesítőt használtunk
Mákkrémhez:
- 1,5 bögre darált mák
- 1 bögre növényi tej
- 200 g datolyából házi datolyapaszta - annyi vízzel leturmixolva néhány óra áztatás után, amennyi épp ellepi
- reszelt citromhéj
- fél citrom leve
- 1 kiskanál vanília kivonat
- 1 púpos kiskanál útifűmaghéjliszt