Recept megosztása

Vegán töltött gombafejek

Nagyon finom kis party-falatkákat készítettünk gombából. Volt még egy kis maradék rizsünk. Összedolgoztuk a gombák tönkjével, fűszerekkel, be a sütőbe, és már készen is volt a látványos vendégváró fogásunk. Mind egy szálig elfogyott, nem kellett izgulnunk, hogy a gombát minél előbb elfogyasszuk…

4 személy
30 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra, készítsünk elő egy sütőlapot /jénait
  • 2.válasszuk szét a gombák szárát és kalapját
  • 3.a kalapokat mélyedéssel felfelé helyezzük egy sütőlapra (esetleg tegyünk alá sütőpapírt)
  • 4.a szárakat aprítsuk fel késes aprítóval
  • 5.keverjük össze a rizzsel, zabpehellyel, tahinivel, lilahagymával, fokhagymával, fűszerekkel, hogy könnyen formázható, de nem túl híg masszát kapjunk
  • 6.halmozzunk belőle a gombafejekre
  • 7.öntsünk rá egy kis szotyikrémet
  • 8.díszítsük kis darab kaliforniai paprikával
  • 9.süssük, míg aranybarna nem lesz (kb. 20perc)

Hozzávalók

  • 15db kisebb fejű gomba
  • 1 bögre(bögre=2,3dl) főtt rizs – vagy bármilyen főtt gabona (pl. hajdina, köles, quinoa, stb.)
  • 1-2 evőkanál zabpehely
  • 1 evőkanál tahini
  • díszítéshez kaliforniai paprika
  • 1db lilahagyma – apróra vágva
  • 2-3 gerezd fokhagyma átpasszírozva
  • bors
  • oregáno
  • kakukkfű
  • szotyikrém (fél bögre napraforgómag, 1-2 evőkanál sörélesztőpehely, pici citromlé, néhány evőkanál növényi tej, fél kiskanál fokhagymapor, fél kiskanál hagymapor, só, bors jól összeturmixolva, hogy nem túl híg öntet kapjunk)