Recept megosztása

Snickers pohárdesszert

Megint egy csicseriborsólé felhasználásával készült receptet hoztunk… Nem diétás, nem a legegészségesebb desszert, de úgy gondoljuk, hogy néha-néha belefér egy kis kényeztetés, hogy ne érezzük úgy, hogy mindig mindent meg kell vonnunk magunktól. Természetesen mértékkel fogyasztandó.

Nekünk a Lányaink kóstolták, és felkiáltottak, hogy snickers íze van….

4 személy
15 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.keverjük össze egy tálban először a mogyoróvajat, az édesítőnket, a növényi tejszínt
  • 2.egy másik edényben verjük fel keményre gépi habverővel a lehűtött csicseriborsólevet a borecettel – kb. 5 perc – ha megfordítjuk az edényt, meg sem mozdul a hab
  • 3.nagyon óvatosan keverjük a hab felét a mogyorós masszánkhoz
  • 4.ha elkeveredett jól, tegyük hozzá a másik felét is a habnak
  • 5.töltsük kis poharakba/ kelyhekbe (4-be)
  • 6.melegítsük fel egy edényben óvatosan a csokit, hogy megolvadjon, és keverjük hozzá a tejet
  • 7.kanalazzuk óvatosan a mogyoróhab tetetjére
  • 8.tegyük hűtőbe

Hozzávalók - mogyorós rész

  • fél bögre (bögre=2,3dl) csicseriborsó lé (lehetőleg lehűtve)
  • fél kiskanál borecet – ettől keményebb, tartósabb a hab
  • fél bögre krémes mogyoróvaj – legjobb a házi készítésű
  • ha cukormentes a mogyoróvajunk, 3-4 evőkanál datolyaszirup –vagy édesítő, amit szeretsz –ízlés szerint – vagy néhány szem datolya kevés vízzel leturmixolva –ha édes, ízlés szerint, akár el is hagyhatjuk
  • 3 evőkanál növényi tejszín (pl. kókusz, rizs) –a konzerv kókusztej tetején kiülő zsíros rész is megfelelő

Hozzávalók - csokis rész

  • 80g vegán étcsokoládé (lehetőleg 65% feletti)
  • 1 dl nem zsíros növényi tej