Recept megosztása

Holland mustárleves

Ez a kiadós, krémes mustárleves nagyon könnyen elkészíthető és nagyon kevés hozzávalóra van szükség. Elsőre talán meghökkentően hangzik ez a két szó együtt, mustár és leves… de Hollandiában nagyon közkedvelt fogás, nekünk is onnan jött az ötlet, hogy kipróbáljuk,  csak előtte pikk-pakk veganizáltuk. Mi kenyérkockákkal, sült csicseriborsóval ettük.

4 személy
30 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.kevés vízen/olajon (vízen teljes értékű) indítsuk el a hagymát, sózzuk meg egy kicsit, majd mikor már áttetsző, tegyük hozzá a fokhagymát is, majd a felkockázott krumplit is
  • 2.süssük/pároljuk addig, míg a krumpli is kicsit áttetsző lesz
  • 3.öntsük fel a vízzel /alaplével, adjuk hozzá a fűszereket és a mustárt
  • 4.fedő alatt közepes hőfokon főzzük addig, míg teljesen megpuhul a krumpli, kb. 20perc
  • 5.botmixerrel turmixoljuk krémesre
  • 6.kóstoljuk meg, ha szükséges, még ízesítsük sóval, mustárral
  • 7.mi sült kenyérkockákkal, és ropogós csicseriborsóval fogyasztottuk

Hozzávalók

  • 2 nagy fej (lila)hagyma, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • ½ kg krumpli meghámozva, kockára vágva
  • 1 liter zöldségalaplé (vagy víz, esetleg egy evőkanál mindenmentes ételízesítővel)
  • 1/8 teáskanál őrölt bors
  • 3-6 evőkanál mustár – ez ízlés dolga –mi mustárosabban szeretjük
  • 2 szelet (gluténmentes) kenyér kockákra vágva, megpirítva olaj nélkül sütőben/forrólevegős fritőzben - kb. 5 perc 200 fokon
  • 1-1,5 bögre (bögre=2,3dl) vagy egy konzerv főtt csicseriborsó sóval, borssal fűszerezve megsütve olaj nélkül sütőben vagy forrólevegős sütőben – kb. 10-15perc 200 fokon