Recept megosztása

Waldorf saláta

Egy igazán téli saláta. Laktató, tápláló. Nagyon jól kiegészíti egymást a zeller – alma – dió. 

Zellerből mi most a gumót használtuk, de 3-4 zellerszárral is készíthető. A gumónak nem olyan intenzív az íze. Lányaink rá sem jöttek, hogy zellert esznek. 

Ha házi majonézzel készítjük (kölesmajonéz) (babmajonéz), teljesértékű lesz. Természetesen akkor zsír-, és kalóriaszegényebb.

 

4-5 adag
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.reszeljük le a zellert nagyobb lyukú reszelőn
  • 2.egy tálban keverjük össze a az öntet hozzávalóit, tegyük félre
  • 3.kicsit aprítsuk össze a diót
  • 4.az almának távolítsuk el a magházát, megpucolni nem kell, és vágjuk kis kockákra (érdemes az almát utoljára hagyni, hogy ne barnuljon meg)
  • 5.mindent keverjünk össze egy nagy tálban, és helyezzük lefedve pár órára hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek - mi a diót csak tálaláskor adtuk hozzá, hogy megmaradjon a ropogóssága

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Waldorf saláta?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 közepes (hámozva 400 g) zellergumó
  • 2 db (350 g) alma
  • 1 bögre (bögre=2,3 dl) (120 g) dió

Öntethez:

  • 3 evőkanál vegán (lehetőleg házi, olajmentes) majonéz
  • 2-3 dl növényi tejföl /joghurt
  • 1 kiskanál friss citromlé
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 1/2 kiskanál mustár
  • 2-3 gerezd fokhagyma - átpasszírozva