Recept megosztása

Vegán pesto – akár olajmentesen

Ez a finom pesto bármilyen ételt feldob. Tökéletes tésztákhoz, gnocchihoz, de akár pirítósra is kenhetjük.

Tippként még annyit tennénk hozzá, hogy érdemes a magokat kávédarálóban, vagy késes aprítóban leőrölni, mert a turmixgép kései közül nagyon nehéz kiszedni. (mi elsőre megszenvedtünk vele, és megfogadtuk, hogy soha többet).

A lenti videóban 1. pestoként készítjük el Nektek ezt a receptet a második a répa pesto, a harmadik pedig az aszalt paradicsomos pesto.

4 személy
10 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.helyezzük a hozzávalókat az aprítóba, és daráljuk krémesre, esetleg botmixerrel is próbálkozhatunk (mi nagy turmixgéppel készítettük, de kis aprítógépből, melynek kiszedhető a kése, könnyebb kiszedni a kész krémet)

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Vegán pesto – akár olajmentesen?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 2 csészényi (lazán a levelek) bazsalikom levél
  • 1 evőkanál tahini (szezámmagkrém)
  • 1 kiskanál - lehetőleg friss - citromlé
  • 1 kis zacskó (50g) fenyőmag (helyettesítő mandulával)
  • 3 evőkanál beáztatott kesudió
  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál víz, ha olajmentesen készítjük, 6 evőkanál
  • 3 evőkanál extra szűz olíva olaj (vízzel kiváltható)
  • 5 evőkanál sörélesztőpehely