Recept megosztása

Répa pesto

Ha ezt nem próbálom ki, sosem hiszem el, hogy ez mennyire finom. Ez a pesto tökéletes bármilyen tésztához, gnocchihoz, de bármilyen étel kiegészítőjeként megállja a helyét.

A lenti videóban 2. pestoként készítjük el Nektek ezt a receptet, az első a zöld-bazsalikomos, a harmadik pedig az aszalt paradicsomos pesto.

3-4 adag
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.főzzük meg enyhén sós vízben fedő alatt a répát puhára, szűrjük le, de a levét ne öntsük ki
  • 2.tegyük a turmixba a kesudiót, és a fenyőmagot, és tegyük hozzá az ecetet, majd kanalazzunk rá annyit a répa főzőlevéből, hogy teljesen ellepje
  • 3.turmixoljuk krémesre
  • 4.tegyük hozzá a maradék összetevőket
  • 5.turmixoljuk össze
  • 6.máris fogyaszthatjuk

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Répa pesto?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 4 nagyobb sárgarépa – feldarabolva
  • annyi víz, amennyi ellepi a répát
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál rizsecet / almaecet
  • fél bögre (bögre= 2,3dl) kesudió - legalább pár órára beáztatva, majd használat előtt lecsepegtetve
  • 3 evőkanál fenyőmag
  • 1 -2 evőkanál sörélesztőpehely – el is hagyható
  • só, bors