Recept megosztása

Aszalt paradicsomos pesto

Ha szeretnél kipróbálni egy különleges pestot, ezt jó szívvel ajánljuk. Most fenyőmag helyett napraforgómagot használtunk, hogy kicsit ”pénztárcabarátabb” legyen. Kitűnő tésztákhoz, de akár mártogatósként , kenceként is megállja a helyét. Hogy teljesértékű legyen, mi olajmentes aszalt paradicsomot használtunk. De ha éppen nem kapunk, csepegtessük le nagyon alaposan, és azután használjuk fel. A lenti videóban 3. pestoként készítjük el Nektek ezt a receptet, az első a zöld-bazsalikomos, második pedig a répa pesto.

Tarts velünk a közösségi oldalakon!

Ne maradj le az új receptekről és az extra tartalmakról!

Elkészítés

  • 1.mindent helyezzünk egy késes aprítóba, és alaposan dolgozzuk össze, hogy krémes legyen

Hozzávalók

  • 1 bögre (bögre =2,3dl) aszalt paradicsom - beáztatva, használat előtt lecsepegtetve
  • fél csésze napraforgómag – beáztatva, használat előtt lecsepegtetve
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely
  • ¼ kiskanál só,
  • 1/8 kiskanál bors
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • ¼ bögre friss bazsalikomlevél
  • 1-2 kiskanál frissen facsart citromlé

Hiányzik 1-2 alapanyag? Vedd meg az edenpremium.hu-n 15% kedvezménnyel, a veganblog15 kóddal!