Recept megosztása

Coleslaw – majonézes káposzta saláta

Amerika kedvenc salátáját készítettük el. Isteni finom lett. Ezt még a salátát nem kedvelők is imádni fogják. Ráadásul pillanatok alatt kész van. Nem kell hozzá sok alapanyag. Ha házi majonézzel készítjük (kölesmajonéz) (babmajonéz), teljesértékű lesz. Természetesen akkor zsír-, és kalóriaszegényebb. Tehetünk hozzá egy kis lilakáposztát is, hogy még izgalmasabban nézzen ki.

4 adag
15 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.aprítsuk fel a káposztát, répát – lehet reszelni vagy késes aprítót is használhatunk
  • 2.turmixoljuk össze a szósz hozzávalóit - ha nem egész datolyát használunk, össze is keverhetjük egy tálban – ha bolti majonézt használunk, és nagyon sűrű, kicsit hígítsuk fel pár evőkanál növényi tejjel
  • 3.keverjük össze a káposztát, répát, szószt egy nagy tálban
  • 4.helyezzük hűtőbe egy pár órára, hogy jól összeérjenek az ízek

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Coleslaw – majonézes káposzta saláta?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • ½ kis fej káposzta
  • 1 nagy répa szószhoz
  • 1 bögre (bögre=2,3dl) vegán majonéz - lehetőleg házi, de bolti is jó
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 2 evőkanál almaecet
  • só, bors
  • fél mokkáskanál fokhagymapor, hagymapor
  • 2 db datolya beáztatva, használat előtt lecsepegtetve – vagy 1 evőkanál datolyapaszta – vagy más édesítőszer, amit használsz