ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát kevés vízen
- 2.adjuk hozzá a felszeletelt gombát,fűszereket és pároljuk el róla a vizet
- 3.öntsük fel a növényi tejjel, főzzük közepes fokozaton fedő alatt 5-7 percig
- 4.közben a lisztet keverjük el csomómentesre a növényi tejföllel
- 5.főzés után sűrítsük be a lisztes keverékkel, óvatosan, hőkiegyenlítéssel keverjük hozzá, majd főzzük addig, míg besűrűsödik
- 6.adjuk hozzá a főtt lencsét is, pár perc alatt főzzük össze
- 7.fűszerezzük, ha még szükséges
- 8.tálaljuk pirítóssal, pitával, krumplival vagy főtt gabonákkal
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 500 g csiperkegomba - felszeletelve
- 1 nagy fej (lila)hagyma - apróra vágva
- 3-4 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
- 3 dl natúr növényi tej
- só ízlés szerint
- 1/8 kiskanál bors, kurkuma
- 1 evőkanál mindenmentes ételízesítő
- 4 kiskanál szárított tárkony
- 2-3 evőkanál sörélesztőpehely
- 2 evőkanál (gluténmentes) teljes kiőrlésű liszt (pl. rizsliszt, zabpehelyliszt)
- 4 dl házi növényi tejföl / növényi joghurt
- pár csepp friss citromlé
- 1,5 bögre (bögre=2,3 dl) főtt lencse