1.a kesudió áztassuk be, majd csöpögtessük le - mi vízforralóban felforralt vízzel öntöttük le
2.tegyük magas fordulatszámos hturmixgépbe, öntsük fel annyi vízzel, amennyi épp ellepi
3.turmixoljuk homogénre
4.egy kis tálkában pici langyos vízben oldjunk fel negyed mérőkanál fermentaló startert
5.öntsük hozzá a leturmixolt kesuhoz, turmixoljuk össze vele alaposan
6.öntsük át egy befőttes üvegbe, zárjuk le tartsuk szobahőmérsékleten 24 órán keresztül - ha hűvös időben készítjük, be is tehetjük egy hőszigetelő zacskóba, hogy ne ingadazzon a hőmérséklete, de a fermentáló gépbe is betehetjük, 22 fokra
7.mikor letelt a 24 óra, tegyük át hűtőbe még 24 órára - minél tovább hagyjuk érni, annál savanyúbb lesz
Hozzávalók
200 g kesudió
víz
1/4 mérőkanál Yobiotik fermentáló starter (mérőkanál a csomagolásban van)
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.