Recept megosztása

Vegán sztrapacska

Mi sem gondoltuk volna, de tényleg majdnem olyan lett, mint az eredeti. A házi kesutejfölünket használtuk hozzá. Készítettünk tofuból “szalonna pörcöt”, illetve vegán juhtúrót. Mi még össze is sütöttük 15 perc alatt az egészet a sütőben. Hát, mennyei lett.

Apósomnak is vittünk kóstolót. Leesett az álla.

Szójamentesen is megoldhatjuk: a vegán juhtúrót készítsük főtt kölesből, esetleg quinoából, a szalonna pörcöt padlizsánból vagy gombából.

 

4 adag
45 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.tegyünk fel vizet forralni egy nagyobb edényben, kicsi sóval
  • 2.készítsük el a szalonna pörcöt - egy serpenyőben pirítsuk meg az apró kockákra vágott tofut a szójaszószon (lsd recept)
  • 3.közben egy késes aprítóban turmixoljuk simára a vegán juhtúró hozzávalóit (lsd recept)
  • 4.utána finomra reszeljük le a krumplit, ( késes aprítót is használhatunk, vigyázzunk, ne pépesre készítsük)
  • 5.keverjük hozzá a sót,fűszereket, majd kicsit pihentessük
  • 6.kb. 10 perc után adjuk hozzá az őrölt lenmagot, és a lisztet, pihentessük megint kb.10 percig
  • 7.adjunk hozzá vizet evőkanalanként - hogy ne túl folyós, inkább sűrű tésztát kapjunk - kanállal lehessen szaggatni
  • 8.forró, lobogó vízbe szaggassuk, főzzük készre pár perc alatt, majd szűrjük le
  • 9.tegyük egy hőálló tálba a leszűrt galuskákat, keverjük össze a növényi juhtúróval, locsoljunk rá egy kis növényi tejfölt, szórjunk közé is, és a tetejére is a tofu szalonnából
  • 10.tegyük sütőbe 15 - 20 percre, hogy kicsit megpiruljon a teteje
  • 11.tálaljuk még plusz tejföllel

Hozzávalók

  • 300 g burgonya (hámozva ennyi)
  • 2 púpos evőkanál őrölt lenmag
  • 135 g barna rizsliszt
  • ½ kiskanál só, ⅛ kiskanál bors, kurkuma

Továbbá:

  • 1 adag vegán juhtúró (160g-os tofuból)
  • 1 adag vegán szalonna pörc (160g-os tofu)
  • 1 adag növényi tejföl pl. házi kesuföl (1 bögre (bögre = 2,3dl) kesuból)

Hiányzik 1-2 alapanyag? Vedd meg az edenpremium.hu-n 15% kedvezménnyel, a veganblog15 kóddal!