Recept megosztása

Vegán nem húsleves macesz gombóccal

Már készítettünk  sütőtökből nem húslevest. De amikor nincs szezonja a sütőtöknek,  szerencsére elérhető a főzőtök. Abból is ugyanazzal a módszerrel fantasztikus nem-húslevesünk lesz. Titka a lassú, gyöngyöző főzés, nekünk 2-2,5 óra volt, mire a zöldségek megpuhultak. Érdemes nagyobb darabban hagyni őket, hogy ne főjenek szét. Készítettünk hozzá macesz gombócot is. (a gombóc a tápiókakeményítő miatt nem lett teljesértékű)

5-6 személy
3 óra

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.helyezzük a tök magos belét egy nagy lábas aljába, majd helyezzük rá a többi zöldséget is
  • 2.öntsük fel hideg vízzel, hogy alaposan ellepje
  • 3.alacsony lángon, gyöngyözve főzzük - mint a húslevest szokás
  • 4.mikor minden megpuhult, szedjük a zöldségeket, tegyük félre, és szűrjük le a levét
  • 5.főzhetünk bele (gluténmentes) tésztát, gombócot

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Vegán nem húsleves macesz gombóccal?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 nagyobb főzőtök magos bele
  • 1-2 fej vöröshagyma félbe vágva (vörös héj is maradhat, ha tiszta, az is szép színt ad a levesnek)
  • 4 gerezd fokhagyma egyben
  • 1 kis fej zeller nagyobb darabokra vágva
  • 2 fehérrépa feldarabolva
  • 5-6 sárgarépa feldarabolva
  • 1 kis fej karalábé feldarabolva
  • 1-2 db paradicsom félbe vágva
  • 1 db paprika kicsumázva, félbe vágva
  • 1 babérlevél
  • 15 szem egész feketebors
  • pici kurkuma
  • gyömbér
  • petrezselyemzöld /zellerzöld
  • víz