Recept megosztása

Vegán mozzarella

Ezt a mozzarella receptet használhatjuk olyan ételekhez, amelyekhez jól illik egy finom, fűszeres, kicsit nyúlós sajt. Nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető. Sütőben szépen megpirul az ételünk tetején. Mi a parmezános padlizsán készítéséhez használtuk.

Tarts velünk a közösségi oldalakon!

Ne maradj le az új receptekről és az extra tartalmakról!

Elkészítés

  • 1.tegyük az összes összetevőt egy nagy teljesítményű turmixgépbe
  • 2.működtessük addig, amíg teljesen sima lesz
  • 3.öntsük át egy közepes lángon felmelegített serpenyőbe – folyamatosan kevergessük - 2-3 perc alatt a sajt besűrűsödik
  • 4.addig keverjük,míg egybe nem áll, elválva az edény falától
  • 5.kicsit hagyjuk hűlni, és már használhatjuk is

Hozzávalók

  • 1 bögre (bögre= 2,3dl) víz
  • 1/2 bögre nyers kesudió – egy pár órára beáztatva, felhasználás előtt leszűrve
  • 2 evőkanál tápióka keményítő
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely
  • 1 teáskanál almaecet
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál hagymapor
  • 1/4 teáskanál fokhagymapor
  • 1/8 teáskanál bors