Recept megosztása

Rakott rántott padlizsán dupla sajttal

Vegán Parmigiana Di Melanzane: elmondani nem tudjuk, mennyire finom ez az étel. Tradicionális olasz fogás, veganizálva. Rántott, rakott padlizsán szeletek fűszeres, parmezános bundában, majd összesütve egy isteni paradicsomszószban, házi vegán mozzarellával, vegán parmezánnal megszórva . Ezt mindenképp próbáljátok ki. Kicsit időigényes, de nagyon megéri a ráfordított időt.

Tarts velünk a közösségi oldalakon!

Ne maradj le az új receptekről és az extra tartalmakról!

Elkészítés

  • 1.miután felszeleteltük a padlizsánokat, sózzuk be őket, és helyezzük műanyag szűrőbe, tálcára, és 30 percig hagyjuk állni, hogy kiengedje a levét – így nem lesz keserű
  • 2.készítsük el a vegán parmezánunkat – tegyük félre
  • 3.utána készítsük el az arrabbiata/paradicsomos szószt, majd tegyük félre
  • 4.készítsük el a panírt a padlizsánnak – keverjük össze a csicseriborsólisztet simára a vízzel egy tányérban, egy tálban keverjük össze a morzsát, oregánót, sót, parmezánt, és tegyünk abból is egy tányérba
  • 5.közben melegítsük elő a sütőt 200 fokra, béleljünk ki egy nagyobb sütőlapot sütőpapírral és tegyük félre
  • 6.helyezzük a padlizsánokat egy papírtörlőre, itassuk le róluk a vizet
  • 7.panírozzuk be a padlizsán szeleteket – mártsuk a csicseriborsós masszába először, majd fedjük be morzsával.
  • 8.helyezzük a bundázott padlizsánokat az előkészített sütőlapra, és folytassuk addig, míg az összes padlizsánszeletet be nem paníroztuk
  • 9.süssük kb. 30 percig, amíg enyhén barna és ropogós nem lesz, félidőben át is fordíthatjuk- majd vegyük ki a sütőből és hagyjuk lehűlni
  • 10.készítsük el a vegán <a href="https://veganblog.hu/recept/vegan-mozzarella/">mozzarellát</a>
  • 11.állítsuk össze az összes hozzávalót:
  • 12.kenjük ki a sütőforma alját a paradicsomszósz 1/3 –ával
  • 13.helyezzük bele a rántott padlizsánok felét
  • 14.a padlizsánokra tegyünk egy-egy kis adag mozzarellát, szórjuk meg egy kis parmezánnal
  • 15.a tetejére tegyünk megint egy adag paradicsomos szószt
  • 16.megint egy kis mozzarella, parmezán
  • 17.a tetejére tegyük a maradék paradicsomszószt, a mozzarellát s szórjunk kb. 2 evőkanál vegán parmezánt rá
  • 18.fedjük be / tegyünk rá fóliát, és süssük 35 percig – kb. 20 perc után távolítsuk el a fedőt/fóliát
  • 19.vegyük ki a sütőből, tálaláskor még friss bazsalikommal megszórhatjuk

Hozzávalók rántott padlizsánhoz:

  • 2 nagyobb padlizsán kb.1-1,5 cm-es szeletekre vágva
  • 1/2 bögre(bögre =2,3dl) csicseriborsó liszt
  • 1/2 bögre víz
  • 150-200g bögre (gluténmentes) – lehetőleg teljeskiőrlésű - kenyérmorzsa
  • 1/3 bögre vegán <a href="https://veganblog.hu/recept/vegan-parmezan-sajt/" target="_blank" rel="noopener noreferrer">parmezán</a>
  • 2 teáskanál oregánó

További hozzávalók:

  • 1 adag vegán <a href="https://veganblog.hu/recept/vegan-mozzarella/">mozzarella</a>
  • 1 adag <a href="https://veganblog.hu/recept/vegan-arrabbiata-paradicsomszosz/" target="_blank" rel="noopener noreferrer">arrabita szósz</a>
  • friss bazsalikom, apróra vágva
  • 2 evőkanál vegán <a href="https://veganblog.hu/recept/vegan-parmezan-sajt/" target="_blank" rel="noopener noreferrer">parmezán</a>
  • (az egész recepthez dupla adagot használtunk)