Vegán krémsajt

Ennek a krémsajtnak nagyon különleges íze lesz a misótól (fermentelt szójabab) és a rizsecettől, nekünk nagyon ízlett. Magában is felhasználható, kenyérre kenve. Mi egy „répa-tatár”-hoz haszáltuk fel, de bármilyen apróra vágott zöldséghez hozzákeverve isteni a végeredmény, mindent feldob. Ráadásul pillanatok alatt elkészíthető.

4 személy
15 perc

VÉGRE ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.helyezzük be késes aprítóba / turmixgépbe az összes hozzávalót
  • 2.először csak szakaszosan indítsuk el pár másodpercig /vagy pulse funkció
  • 3.1 csésze nyers, natúr (pár órára beáztott és lecsöpögetett) kesudió
  • 4.majd indítsuk be rendesen, és járassuk addig, míg teljesen krémes nem lesz a masszánk – ha szükséges, néha kaparjuk le az oldalát
  • 5.tegyük hűtőbe legalább egy órára

Hozzávalók

  • fél kiskanál frissen facsart citromlé
  • 1 evőkanál rizsecet /almaecet
  • 2 evőkanál fehér miso paszta
  • só, ha kell – mi már nem igényeltük
  • 1 csésze nyers, natúr (pár órára beáztott és lecsöpögetett) kesudió