Recept megosztása

Görög saláta

Nekünk nagy kedvencünk volt a görög saláta. Készítettünk házilag vegán fetát tofuból, és azt használtunk hozzá. Mivel mi olívaolajat nem fogyasztunk, csak egy kis citromlével locsoltuk meg, de aki igényli, kicsi tahinit is tehet rá. 

 

2 adag
15 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.vágjuk fel kockára a paradicsomot, kígyóuborkát, lilahagymát
  • 2.keverjük össze egy tálban, és adjuk hozzá a lecsepegtetett vegán fetánkat az olivabogyókat
  • 3.fűszerezzük
  • 4.locsoljuk meg egy kevés vízzel citromlével
  • 5.alaposan keverjük össze, és helyezzük hűtőbe pár órára, hogy jól összeérjenek az ízek

Hozzávalók

  • 180 g (kis tömb) tofuból feta
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 2 nagyobb paradicsom
  • ½ kígyóuborka
  • kb. 20 szem olivabogyó - fekete vagy zöld
  • pici frissen facsart citromlé
  • ½ kiskanál oregánó
  • só, bors