Recept megosztása

Vegán feta sajt tofuból

Nagyon finom feta sajtot készítettünk tofuból. Olasz fűszerekkel ízesíttük, de természetesen lehet máshogy is. Mivel olajat sem használtunk, szuper könnyű lett. Készüljünk rá, hogy legalább néhány órát pihentetnünk kell. De még jobb, ha egy éjszakán át érleljük hűtőben. Minél tovább ázik a fűszeres lében, annál jobban átveszi a fűszerek ízét a tofunk. Kitűnő például görög salátához. 

 

180 g
30 perc préselés + 15 perc előkészítés + 4 óra érlelés

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.préseljük ki a tofuból a vizet - minimum 30 perc- és vágjuk kockákra
  • 2.tegyük a pác összes összetevőjét egy keverőtálba vagy egy befőttes üvegbe
  • 3.keverjük alaposan össze, majd tegyük bele a tofu kockákat - lepje el teljesen
  • 4.fedjük le és tegyük hűtőbe legalább 4 órára, de még jobb, ha egy éjszakára
  • 5.a fetánk annál jobb ízű lesz, minél tovább hagyjuk érlelődni a páclében

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Vegán feta sajt tofuból?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 180 g (kis tömb) natúr tofu
  • 120 ml víz
  • 1/4 bögre (bögre= 2,3 dl) citromlé
  • 1/4 bögre rizsecet/almaecet
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely
  • 1 evőkanál szárított bazsalikom, oregánó, kakukkfű keveréke
  • 2 gerezd friss fokhagyma - nagy darabokra vágva
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/8 teáskanál fekete bors