Recept megosztása

Túrós csokitorta/piskóta liszt és cukormentesen

Szuper egyszerű, szuper finom babos csokitorta. Elsőre furcsán hangzik talán. De mindenkit biztosíthatunk róla, hogy nagyon finom, a babot egyáltalán nem lehet kiérezni. Ráadásul gluténmentes, teljesértékű.Ez is egy jó lehetőség, hogy becsempésszük a babot az étrendünkbe. Nagyon egyszerűen elkészíthető. Mi kölesből készült “túrókrémmel” (recept) töltöttük meg, és megszórtuk kakaóbab törettel. De természetesen mással is tölthető, díszíthető. Lehet megkenni lekvárral , vegán, teljesértékű nutellával (recept),vagy amihez kedved van.

8 szelet

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 ° C-ra
  • 2.keverjük össze egy tálban a száraz alapanyagokat ( chiamag, kakaópor, eritrit, sütőpor, só, fahéj)
  • 3.a kókuszreszeléket kezdjük el a késes aprítóban darálni, míg kezd összeállni -  kb. egy perc - majd tegyük a tálba
  • 4.tegyük a késes aprítóba a babot. datolyát, adjunk hozzá egy kicsit a vízből, és aprítsuk teljesen simára - nekünk ez két adagban sikerült
  • 5.mindent keverjünk össze alaposan a tálban, a maradék vizet is öntsük hozzá
  • 6.béleljünk ki egy sütőformát sütőpapírral -  kb. 16 cm átmérőjű 
  • 7.öntsük át bele a keveréket 
  • 8.süssük kb. 30-35 percig
  • 9.hagyjuk teljesen kihűlni és megszilárdulni
  • 10.fogyaszthatjuk így is, de ketté is vághatjuk vízszintesen és megtölthetjük
  • 11.3 napon belül fogyasszuk el, addig is hűtőben tároljuk

Hozzávalók:

  • 420 g főtt vörösbab - lehet leöblített, lecsepegtett konzerv is - ez kicsit kevesebb, mint 2 kis konzerv
  • 5 evőkanál darált chiamag / lenmag
  • 2 bögre kókuszreszelék
  • 3/4 bögre / 75g  cukrozatlan kakaópor
  • 175 g kimagozott, puha datolya - érdemes beáztatni, ha nagyon kemény
  • 5 evőkanál eritrit - lehet datolyapaszta is
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 teáskanál sütőpor / szódabikarbóna
  • csipet só
  • ½ kiskanál fahéj
  • 1 bögre (bögre = 2,3dl) víz