Recept megosztása

Vegán nutella (csokoládékrém)

Kevesen vannak a világon, akik ne szeretnék a nutellát. De mivel nem fér bele egy teljes értékű növényi étrendbe, megalkottuk az egészséges vegán változatát. Nincs benne hozzáadott cukor, zsiradék, hiszen datolyát és avokádót használtunk hozzá, hogy elérjük a kívánt édességet, és állagot. Kitűnő palacsintához, süteményekbe, vagy akár kenyérre kenve. Fogyni vágyók azért mértékkel fogyasszák, hiszen a kalória tartalma magas.

TIPP: ha krémesebbre szeretnénk, használjunk több avokádót hozzá.

8 adag
20 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.pirítsuk meg a mandulát olaj nélkül egy serpenyőben (mi meg sem hámoztuk), majd hagyjuk kihűlni
  • 2.késes aprítóban először daráljuk le a mandulát
  • 3.tegyük hozzá az összes többi hozzávalót, és dolgozzuk össze krémesre a késes aprítónkkal
  • 4.ha szükséges, még tehetünk hozzá egy kis vizet/növényi tejszínt
  • 5.tartsuk hűtőben, 2-3 napig eláll jól lezárt edényben

Hozzávalók

  • 1 bögre (bögre =2,3dl) mandula /kesudió/ törökmogyoró
  • 1 bögre puha datolya (áztassuk be pár órára, majd használat előtt szűrjük le)
  • 1 bögre főtt csicseriborsó (konzerv is jó)
  • egy fél nagyon érett avokádó
  • csipet só
  • 1 kiskanál vanília kivonat
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 6 evőkanál növényi tejszín/konzerv kókusztej
  • kb. negyed bögre víz

Hiányzik 1-2 alapanyag? Vedd meg az edenpremium.hu-n 15% kedvezménnyel, a veganblog15 kóddal!