Recept megosztása

Tempeh teriyaki szósszal

Teljesen beleszerelmesedtünk a házi teriyaki szószunkba. Most tempehhez használtuk, és nagyon nagyon finom lett. Mi most gyöngybabból készült tempeht használtunk. Ezt fogyaszthatják azok is, akik valamilyen okból nem esznek szóját, ill. ők készíthetik  a teriyaki szószt kókusz-aminóval. 

 

2 személy
30 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.vágjuk szeletekre a tempeh-t (kb. 1 cm vastagra)
  • 2.serpenyőben kezdjük el megpirítani őket - olaj nélkül, vagy magvajon, ha teljes értékűen szeretnénk készíteni - kb. 10 perc, mire mind a 2 oldalával elkészülünk
  • 3.közben készítsük el a teriyaki szószt
  • 4.mikor megpirult a tempeh, öntsük rá a szószt, és alacsony fokozaton kezdjük el melegíteni - teljesen borítsa be a tempeh szeleteket a szósz, egy idő után elkezd majd jól besűrűsödni, akár kicsit le is piríthatjuk
  • 5.mikor elkészült, tálaljuk rizzsel, szezámmaggal, zöldhagymával, locsoljunk rá a szószból

Hozzávalók

  • egy csomag tempeh - 250g
  • 1 adag teriyaki szósz - lsd recept
  • szezámmag
  • zöldhagyma