Recept megosztása

Taco

Igazán gyorsan elkészíthető, nagyon finom, laktató fogás. Akár reggelire, ebédre, vacsorára is kitűnő választás. 

Bármilyen zöldséggel variálható, mi babot is tettünk hozzá, de elhagyható. 

TIPP: Csak fogyasztás előtt állítsuk össze, ha saláta levéllel kibéleljük először, kevésbé áztatja el a tortillát. 

Ínyenc szotyiöntet receptje itt.

 

6 darab
35 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon 2 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.egy tálban keverjük össze az előkészített, feldarabolt zöldségeket, öntözzük meg a citromlével, fűszerezzük meg
  • 2.egy tálba helyezzük egymás mellé kagyló formára hajtva a tortillákat, majd töltsük meg őket
  • 3.kanalazzunk rájuk az öntetből, és már fogyaszthatjuk is

Hozzávalók

  • 6 db (gluténmentes) tortilla /taco kagyló - lehetőleg házi készítésű
  • 1 adag ínyenc szotyiöntet (fél bögre napraforgómagból)
  • 3 db nagyobb paradicsom - kisebb kockákra vágva
  • 1 kis konzerv /1,5 bögre (bögre=2,3 dl) főtt vörös vesebab - leöblítve, lecsepegtetve
  • 1/2 konzerv /kb. 3/4 bögre főtt kukorica - lecsepegtetve
  • 1/2 kaliforniai paprika - kockákra vágva
  • 1 kisebb fej lilahagyma - kockára vágva
  • néhány szem olivabogyó - felkarikázva
  • néhány levél jégsaláta - felcsíkozva
  • pár kiskanál friss citromlé, só bors, fokhagymapor