Recept megosztása

Sütőtökös muffin

Sütőtök szezonban érdemes elkészíteni. De édesburgonyából is működik. Uzsonnára, tízóraira is csomagolható ez a finom muffin/minikuglóf. Mi nem vagyunk édesszájúak, érdemes sütés előtt megkóstolni, és édesíteni, ha még szükséges. 

 

Édes narancsos kesudió-krémmel vonhatjuk be, ha még extráznánk.

6 db
40 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
  • 2.tegyük egy tálba a sült sütőtökpürét (mi csak egy villával alaposan összenyomkodtuk a sütőtököt), datolyapasztát, növényi tejet, chiamagot/őrölt lenmagot, növényi tejet, vanília kivonatot, citromlevet
  • 3.alaposan keverjük össze, és hagyjuk egy kicsit állni (kb. 10 perc)
  • 4.utána adjuk hozzá a zabpelyhet, zabpehelylisztet, sütőport, szódabikarbónát, fűszereket
  • 5.alaposan dolgozzuk össze, ha kell, még édesítsük, fűszerezzük, majd újra keverjük össze
  • 6.osszuk el muffin formákba - mi szilikonos minikuglóf formát használtunk - 6 db lett
  • 7.tegyük a sütőbe, és süssük 25-30 percig
  • 8.kicsit hagyjuk hűlni, majd vegyük ki a formából, és hűtsük ki teljesen rácson

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Sütőtökös muffin?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1/2 bögre (bögre = 2,3 dl) sült sütőtökből püré - egy nagyobb szeletből jön ki
  • 1/4 bögre házi datolyapaszta (datolya vízzel, pici citrommal összeturmixolva)
  • 1 evőkanál chiamag /őrölt lenmag
  • 1/2 bögre + 3 evőkanál natúr növényi tej
  • 1 kiskanál vanília kivonat
  • 1 kiskanál frissen facsart citromlé
  • 3/4 bögre (gluténmentes) zabpehelyliszt - mi is őrölhetünk zabpehelyből, de figyeljünk, hogy finomra őröljük
  • 3/4 bögre (gluténmentes) zabpehely
  • 1/2 kiskanál sütőpor
  • 1/2 kiskanál szódabikarbóna
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 1/4 kiskanál szegfűszeg, gyömbér
  • 1/8 kiskanál kurkuma, szerecsendió
  • csipet só