Recept megosztása

Porra antequerana – spanyol hideg paradicsomleves

Ez a spanyol paradicsomleves kevésbé ismert, mint a gazpacho, pedig ugyanolyan finom. A legnagyobb különbség, hogy a „porra”-t sűrűbbre szokták hagyni, akár mártogatósként is megállja a helyét.
Pillanatok alatt elkészíthető egy turmixgép segítségével, és még főzni sem kell. Hidegen tálaljuk.

2 adag
10 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.mindent helyezzünk a turmixgépbe, és turmixoljuk össze

Hozzávalók

  • 3 db nagyobb paradicsom
  • fél kaliforniai paprika - piros
  • 1-2 evőkanál almaecet
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél kiskanál só
  • ízlés szerint kenyér - ha táplálóbbra szeretnénk, de ki is hagyható