Recept megosztása

Vegán gazpacho (hideg zöldségleves)

Forró nyári napokon, mikor a tűzhelyet sincs kedvünk bekapcsolni,  – vagy egyszerűen megkívánunk egy kis zöldséget – kitűnő választás ez a finom, hűsítő leves. Pillanatok alatt, néhány alapanyagból elkészíthető. Aki sűrűbben szereti, turmixolhat bele egy szelet kenyeret is.

4 személy
15 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.mindent feldarabolunk és leturmixoljuk a hozzávalókat
  • 2.még fűszerezzük ízlésünk szerint, ha szükséges
  • 3.hűtőben lehűtjük - ha azonnal szeretnénk fogyasztani, és az aprítónk is bírja, tegyünk jégkockát a víz helyett

Hozzávalók

  • 5 db nagy paradicsom kicsumázva, negyedekre vágva
  • 1 db kígyóuborka (mi nem hámoztuk meg)
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 2 levél friss bazsalikom
  • 2 nagyobb gerezd fokhagyma
  • só - egy nagyobb csipet
  • bors - egy kisebb csipet
  • 3 dl víz
  • 1 evőkanál extra szűz olivaolaj - elhagyható
  • egy kiskanál őrölt lenmag