Recept megosztása

Lasagne leves – multicookerben készítve

Többször elkészítettük ezt a levest a hagyományos módon, és egyik kedvencünk lett. Most szeretnénk megmutatni Nektek, hogy milyen egyszerű, ha multicookerben főzzük. Tényleg, csak megdinszteljük a hagymákat, aztán mindent beledobálunk az edénybe, és csak várunk, hogy elkészüljön, addig akár mást is csinálhatunk.

5-6 személy
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.kevés vízen/ olajon pirítsuk meg a hagymát, fokhagymát a Pirítás (Browning /sauté) funkción
  • 2.tegyük bele a répát, cukkinit, paprikát, paradicsomot (ha nem konzervet használunk)
  • 3.tegyük hozzá a paradicsomszószt, paradicsomkonzervet, vöröslencsét, fűszereket, tördeljük bele a tésztalapokat
  • 4.öntsük fel 1,5l vízzel /alaplével
  • 5.alaposan keverjük össze, esetleg kóstoljuk meg, hogy jó-e a fűszerezés, és ha szükséges, még javítsunk rajta
  • 6.csukjuk le a fedelét, nézzük meg, hogy a szelep zárva van-e
  • 7.magas nyomáson 5 percre állítsuk
  • 8.ha lejárt, állítsuk le, hogy ne maradjon melegentartó funkción
  • 9.10 perc után engedjük ki a maradék gőzt, nyissuk fel
  • 10.keverjük bele a 2 evőkanál sörélesztőpelyhet
  • 11.(esetleg ha van hozzá kedvünk, keverjünk hozzá egy kevés fagyasztott spenótlevelet)  tálalhatjuk vegán pestoval, növényi sajttal, ha fogyasztunk ilyet

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Lasagne leves – multicookerben készítve?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 2 fej (lila)hagyma apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 3 szál sárgarépa karikákra vágva
  • 1 pici cukkini apró kockákra vágva
  • ½ kaliforniai paprika kisebb kockákra vágva
  • 4 db nagy paradicsom kockára vágva – vagy 1 konzerv darabolt paradicsom
  • 500g – egy doboz paradicsomszósz
  • 1 csésze vöröslencse – nem kell áztatni
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely – el is hagyható
  • 2 kiskanál só, ¼ kiskanál bors
  • negyed-negyed evőkanál oregánó, kakukkfű, bazsalikom, majoránna
  • 1,5l víz + 2 evőkanál mindenmentes ételízesítő - vagy zöldségalaplé
  • 1 csomag (gluténmentes) lasagne tészta közepes nagyságú darabokra tördelve