Recept megosztása

Kubai narancsos feketebableves

Ez egy igazán egzotikus leves. Nekünk nagyon nagyon ízlett. Isteni aromája van a fekete babnak, és igazi szuper élelmiszer (super food), tehát érdemes gyakrabban fogyasztani. Természetesen más fajta babból is elkészíthető, de ezzel autentikus.

Tálaljuk házi vegán tejföllel, adhatunk hozzá főtt barna rizst, vagy más főtt gabonafélét. Kiegészíthetjük avokádóval, póréhagymával. Megszórhatjuk chilipehellyel.

 

5-6 adag
(száraz bab esetén: 12 óra áztatás+35 perc főzés) +40perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát, majd a fokhagymát
  • 2.tegyük hozzá a fűszereket, majd adjuk hozzá a zellert, paprikát, répát, és kicsit dinszteljük meg azokat is
  • 3.öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá az ételízesítőt
  • 4.fedő alatt főzzük puhára alacsony fokozaton – kb 20perc
  • 5.adjuk hozzá a főtt babot, főzzük össze a zöldségekkel – (a babot a főzőlevével együtt hozzáadhatjuk – kb. annyi a levéből, amennyi ellepi a babot, túl se higítsuk – ha konzerv babot használunk, adjunk hozzá még vizet
  • 6.vegyük ki a babérleveleket, öntsük hozzá a narancslevet
  • 7.fűszerezzük, ha még szükséges
  • 8.botmixerrel a lábasban pürésítsük le a leves egy részét – ettől sűrűbb, krémesebb lesz
  • 9.tálaljuk narancsszeletekkel, vegán tejföllel, stb.

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Kubai narancsos feketebableves?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 250g fekete bab – egy éjszakára beáztatva, majd puhára főzve enyhén sós vízben 30-40 perc alatt–vagy 2 kis konzerv bab leöblítve, lecsepegtetve (3 bögre főtt bab – bögre=2,3dl)
  • 1 nagy fej (lila)hagyma apróra vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 2 zellerszár – apróra vágva
  • 3 db közepes sárgarépa karikákra vágva
  • 1 db kaliforniai paprika apró kockákra vágva
  • 2 db babérlevél
  • 1 kiskanál őrölt kömény
  • 1 kiskanál füstölt pirospaprika
  • 1 evőkanál mindenmentes ételízesítő
  • só, bors, kurkuma, csipet szerecsendió
  • 1 narancs - felének a leve kifacsarva
  • kb. 750 ml víz