Recept megosztása

Kabátban sült krumpli – hedonista verzió

Nagyon finom, laktató ez a sütőben sült, héjában sült krumpli. Nagyon egyszerűen elkészíthető, maradékmentésre is alkalmas fogás. 

Ezt kesutejföllel és tofuból készült baconnel készítettük, de ha valaki szójamentesen szeretné, használjon hozzá padlizsánból bacont.  

Ez az étel vendégek elkápráztatására is alkalmas, hiszen nagyon ínycsiklandóan néz ki, és ezután senki nem marad éhes. Nekünk egy darab elég is volt. Salátával, párolt zöldséggel egészítettük ki. Édesburgonyát is használhatunk a krumpli helyett.

 

 

4 adag
sütés 60 perc + előkészítés 20 perc + sütés 20 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.mossuk meg alaposan a krumplikat
  • 2.helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, és 200 fokon süssük teljesen puhára - kb. 1 óra - villával tudjuk ellenőrizni, hogy mikor készült el
  • 3.közben készítsük el a vegán baconünket
  • 4.ha nincs készen párolt zöldségünk, dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát, majd adjuk hozzá a zöldséget, fűszereket és egy pici vizet, és fedő alatt pároljuk puhára
  • 5.mikor puhák a zöldségek, adjuk hozzá a babot is, kicsit főzzük össze
  • 6.mikor elkészültek a krumplik, vegyük ki őket a sütőből
  • 7.még melegen vágjunk egy nagyobb keresztet a tetejükre, hajtsuk ki a héjat középről kifelé - a 4 sarkot
  • 8.kiskanállal kaparjuk ki a krumplik belsejét óvatosan - egy vékony réteg elég, ha marad a krumpli húsából - a kikapart részt kanalazzuk egy tálba
  • 9.készítsük el a tölteléket: a kikapart krumplit törjük össze apróra, adjunk hozzá 4-5 evőkanállal a zöldségből, a tofu baconből, (hagyjunk a tetejére is), és alaposan keverjük össze - ha szükséges, még fűszerezzük
  • 10.tegyünk egy-két evőkanálnyit a kesutejfölből a kikapart krumplijainkba, majd töltsük meg púposan töltelékkel őket
  • 11.a tetejüket jól locsoljuk meg kesutejföllel, és végül tegyünk még tofu bacont rájuk
  • 12.süssük őket 180-200 fokon kb. 15-20 percig

Hozzávalók

  • 4 db nagy krumpli
  • 1 kis tömb (160-180 g) tofuból vegán bacon - recept itt a weboldalon
  • 1 bögre (bögre = 2,3 dl) fűszeres kesutejföl - lehet hozzáadni kis fokhagymaport, sörélesztőpelyhet
  • 1 bögre párolt zöldség - hagymával, fokhagymával - fagyasztott mexikói zöldségkeveréket használtunk
  • 1/2 bögre főtt/konzerv bab vagy bármilyen hüvelyes
  • só, bors, kurkuma, fokhagymapor + bármilyen választott fűszer

Hiányzik 1-2 alapanyag? Vedd meg az edenpremium.hu-n 15% kedvezménnyel, a veganblog15 kóddal!