Recept megosztása

Japán tészta Teriyaki szósszal

Mi nagyon szeretjük a távol-keleti konyhát. Készítettünk egy teljes értékű Teriyaki szószt, azt használtuk a tésztához. Nagyon finom lett. Isteni finom benne a gyömbér. Mi most mélyhűtött zöldségekkel készítettük, és cukkinival, de bármilyen hűtőben fonnyadozó zöldséggel elkészíthető.

Tálaláskor megszórhatjuk apróra vágott újhagymával és szezámmaggal, esetleg citrom szeletekkel díszíthetjük. 

Szójamentesen is elkészíthető. A szójaszósz helyett kókusz-aminót lehet használni.

 

 

4 adag
35 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.tegyünk fel egy lábasban vizet egy kis sóval a tésztának
  • 2.egy másik edényben kevés szójaszószon/ tamarin/kókusz-aminón kezdjük el nagyon pici vízen párolni a zöldségeinket fedő alatt - alacsonyabb hőfokon
  • 3.közben készítsük el a teriyaki szószt (lsd teriyaki szósz recept)
  • 4.ha felforrt a víz a tésztának, főzzük meg a használati utasítás alapján, majd szűrjük le
  • 5.mikor megpuhultak majdnem a zöldségek, vegyük le róla a fedőt, és párologtassuk el a nedvességet róla, kicsit pirítsuk is meg
  • 6.ha elkészült a tészta, adjuk hozzá a zöldségekhez a teriyaki szósszal együtt, és óvatosan forgassuk össze
  • 7.tálaláskor szórjuk meg szezámmaggal, apróra vágott újhagymával, adjunk hozzá friss citromszeletet is

Hozzávalók

  • 250 g barnarizs soba tészta - vagy más hosszútészta
  • 1 adag teriyaki szósz
  • 450 g mélyfagyasztott zöldségkeverék ( mi répa, brokkoli, karfiol zöldségkeveréket használtunk) - de lehet természetesen bármilyen friss zöldségből is
  • ½ közepes nagyságú cukkini - csíkokra vágva
  • néhány evőkanál szezámmag - óvatosan pirítsuk, rövid ideig
  • vékonyra vágott újhagyma/póréhagyma
  • néhány szelet citrom, díszítésképpen
  • 1 evőkanál szójaszósz/tamari/kókusz-aminó