Recept megosztása

Gomba szósz

Mi nagyon szeretjük a gombát, most is volt itthon. Általában a gyors, gombás szószos tésztát  szoktunk készíteni, vagy a stroganoffot.

Nagyon egyszerűen, gyorsan elkészíthető ebéd lett ez. Mi maradékot mentettünk, ugyanis volt készen hagymával párolt gombánk. De úgy sem sokkal több idő, ha most állunk neki a párolásnak, a gomba hamar elkészül. 

Akkor sem torpanjunk meg, ha épp nincs készen kesutejfölünk, vagy maradék cézár öntetünk, arra is van megoldás.

2-3 adag
30 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.főzzük meg a tésztát a csomagoláson található leírás alapján
  • 2.közben készítsük el a szószunkat
  • 3.ha még nincs megpárolva a gomba, dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát kevés vízen, majd adjuk hozzá a gombát is, és pároljuk puhára
  • 4.ha nincs készen kesutejfölünk vagy öntetünk, először annyi vízzel turmixoljuk simára a kesut, amennyi éppen ellepi
  • 5.majd adjuk hozzá a bazsalikom kivételével a fűszereket, sörélesztőpelyhet, gombát, és egy kevés növényi tejet, majd turmixoljuk össze újra - majd kicsit melegítsük meg egy edényben
  • 6.keverjük a tésztához, vagy szedjünk a tészta tetejére, és hintsük meg vegán parmezánnal, adjunk hozzá friss bazsalikom leveleket

Hozzávalók

  • párolt gomba hagymával (4-5 nagyobb fej gombából, 1 fej hagymából, 2 gerezd fokhagymával)
  • ½ bögre (bögre = 2,3 dl) maradék cézár saláta öntet / kesutejföl - ha egyik sincs, fél bögre kesudió és fűszerek: só, ⅛ kiskanál bors, kurkuma, 1 kiskanál citromlé, rizsecet
  • 1-2 dl növényi tej
  • 1-2 evőkanál sörélesztőpehely - el is hagyható
  • friss bazsalikom

továbbá

  • 1 kis zacskó (200g) tészta (mi kölesből készült tésztát használtunk)
  • vegán (lehetőleg) házi parmezán

Hiányzik 1-2 alapanyag? Vedd meg az edenpremium.hu-n 15% kedvezménnyel, a veganblog15 kóddal!