Recept megosztása

Vegán gomba Stroganoff

Mai vacsora ötletünk: gomba Stroganoff módra. Krémes, tejszínes és nagyon finom. A recept gluténmentes, magmentes, gyors és könnyen elkészíthető (kevesebb, mint 30 perc alatt kész!) Fogyasztható, akár rizzsel, akár tésztával. Aki szereti a gombát, ezt mindenképp próbálja ki, nálunk nagyon nagy sikere volt. Aki jobban szereti szószként, akár le is turmixolhatja.

4 személy
30 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.egy nagy serpenyőben egy kis vízen/olajon kezdjük el sütni a hagymát – kb. 5 percig, majd adjuk hozzá a fokhagymát, és süssük további 1 percig
  • 2.adjuk hozzá a gombát és süssük közepes hőfokon kb. 5 percig
  • 3.adjuk hozzá a zabpehelylisztet, és süssük össze egy kicsit a gombával
  • 4.öntsük bele a fehérbort (elhagyható), a vizet, a tamarit (vagy szójaszószt) és adjuk hozzá a fűszereket, és a sörélesztőpelyhet, majd forraljuk fel
  • 5.tegyük hozzá az uborkát, és főzzük alacsony hőfokon kb. 10 percig, amíg a szósz besűrűsödik
  • 6.kóstoljuk meg és fűszerezzük még ízlésünk szerint, ha szükséges
  • 7.adjunk hozzá ízlés szerint friss kakukkfüvet és / vagy petrezselymet és / vagy tárkonyt

Hozzávalók

  • 1 hagyma apróra vágva
  • 2-3 gerezd fokhagyma, apróra vágva/passzírozva
  • 350g gomba, szeletelve
  • 4 evőkanál fehérbor (elhagyható)
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely
  • 1 evőkanál (gluténmentes) szójaszósz
  • 3/4 bögre (180ml) vagy víz
  • 1 teáskanál hagymapor
  • 1/2 teáskanál fokhagymapor
  • 1/2 teáskanál füstölt paprika
  • só, bors
  • ¼ teáskanál kakukkfű és/vagy petrezselyem (és/vagy tárkony), apróra vágva
  • 3/4 bögre növényi tej
  • 2 evőkanál (gluténmentes) zabpehelyliszt - akár zabpehelyből kávédarálóval őrölve
  • 4-5 db csemege uborka feldarabolva